четвер, 9 лютого 2017 р.

У День св. Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day).
Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року.
У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.
З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу. Міжнародний день дарування книг - це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг - надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу.
Як можна відсвяткувати цей день:
  • Подарувати книгу бібліотеці, або другові, родичу, незнайомій людині;
  • Залучіть до цього свята друзів через соціальні мережі;
  • Приєднайтесь до буккросингу ("прочитав – передай іншому")
Давайте приєднаємося до акції "Подаруй книгу бібліотеці". Книги стануть доступні нашим читачам!Тож звертаємось до Вас з проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – підпишіть їх гарними побажаннями і подаруйте їх нашій бібліотеці! Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен, багатшим стане наш бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші!

Долучайтесь до акції!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар