середу, 17 квітня 2024 р.

  Ми відкриваємо 17-й сезон засідань клубу літературних дебютів „Нові імена”, який , здається, заперечує відомий вислів: «Коли говорять гармати, музи мовчать». Сучасні творчі особистості  цікаві тим, що активно осмислюють і нинішній тривожний світ, і своє місце в ньому.

Перша дебютантка, Олександра Янчишин - 14-річна дівчинка з маленького містечка під назвою Чоп. Навчається у Чопський ЗЗСО І-ІІІ ступенів номер 1 у восьмому класі. Всі шкільні роки є відмінницею та активісткою. Окрім навчання у школі займається вокалом, грою на фортепіано, айкідо та вивченням іноземних мов. Вже кілька років пише коротку прозу та бере участь в літературних конкурсах для учнів. У світ поезії прийшла нещодавно, першого вірша представила на уроці літератури у віці 12-ти років, з того часу намагається писати принаймні по віршу на місяць.

Друга дебютантка, Наталія Фогел - народилась і проживає в селі Оноківці Ужгородського району. За освітою соціолог, соціальний працівник, психолог, бухгалтер. Мама чудової дорослої донечки, яка є одночасно і головним критиком, і підтримкою. Пропрацювавши з фінансами більше 15 років, вирішила змінити сферу діяльності і зараз працює з дітками, займається громадською діяльністю та волонтерством. Жартує, що поезія для неї - це перехід від світу чисел і матерій до світу літер та духовності. Вірші складає, відколи себе памʼятає. Каже, що швидше навчилась римувати, ніж говорити.  В поезії значне місце займає філософська лірика, адже навіть любовна чи патріотична переплітається з роздумами. Власних збірок не має. Друкувалась в спільних збірках та альманахах, для частини з яких була дизайнером обкладинки. Є адміном літературної групи в мережі Фейсбук. Організатор IV Всеукраїнського музично-поетичного бранчу «Файтове божоле», що відбувся в Ужгороді в жовтні 2023 року. Членкиня 2 творчих громадських організацій, одна з яких видає альманахи та займається популяризацією української літератури та культури, а інша - творчим розвитком дітей та дорослих, організацією спільноти креативних майстрів та підтримкою ЗСУ.

Третій нашій дебютантці, Олені Прібитковій, життя ніколи не давало можливості сумувати та байдикувати.

Географія її життєвих шляхів досить широка. Народилася в місті Лева, дорослішала, навчалася та проходила особисте становлення в центрі України, потім знову Львів, і нарешті славетний Харків. Професійна діяльність теж вражає різноманіттям. В роки юності — робота в сфері медицини, далі служба в органах внутрішніх справ. Після звільнення зі служби в ОВС в званні підполковника міліції — адвокатська діяльність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар