понеділок, 15 квітня 2024 р.

 Бібліотека пропонує книгу Ернса Юнгера „В сталевих грозах”, яка є дуже актуальною в нашому сьогоденні.

Найвідоміша книга Ернста Юнґера "В сталевих грозах" ("In Stahlge-wittern"), яка має підзаголовок "Зі щоденника командира ударної групи", була вперше опублікована 1920 році коштом автора й упродовж кількох років стала бестселером. Це, можливо, найдокладніша, найправдивіша, найважливіша книга про Першу світову війну. Форма щоденника виявилася при цьому адекватним засобом передачі фронтових вражень: регулярні й точні, хоча й фрагментарні нотатки утворюють врешті-решт багатоманітну й вражаючу воєнну мозаїку, яка не могла б бути переконливішою.

Ернст Юнґер (1895-1998) був видатним німецьким письменником, оповідачем, публіцистом і есеїстом. Він також був бойовим офіцером і активним учасником обох світових воєн.

Він також був майстром стилю, пишучи чітку і кришталево ясну прозу з точністю формулювань і холодним відстороненням від описуваного. Його творчість в останні роки також займалася метафізичними питаннями, попереджаючи про загрозу збереження індивідуальності, яку несуть авторитарні і технократичні моделі розвитку суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар