понеділок, 5 липня 2021 р.

В пошуках виходу з лабірінту

 «В пошуках Аляски» — це дебютний роман американського письменника Джона Ґріна, який є чи не найвідомішим тамтешнім автором у жанрі янґ-едалт. Уже у цьому першому романі легко відстежити теми, які стануть провідними у його творчості.


Це та книга, яка підштовхує вас до глибоких роздумів. Вона змушує вас одночасно сумувати, радіти та захоплюватися героями. Ви не будете в змозі залишитися байдужим до цієї історії. Ба більше, плакатимете разом із головними героями. Історія оповідає про дівчину, що має незвичайне ім’я Аляска. Вона має своє таємницю, яку хочеться розгадати разом із її товаришами. «Толстячок» – хлопець, з якого і починається розповідь, переїжджає від батьків у кампус в жаркий штат Алабама. Там він знайомиться із Полковником, тією ж Аляскою, Такумі та Ларою. Вони, такі не схожі одне на одного, товаришують від початку навчання та роблять усілякі дурниці. Також роман у свою чергу поділяється на два головних розділи – ДО та ПІСЛЯ. Саме вони і визначають долю та ту ж таємницю Аляски Янг. 

Джерело: рецензія І. Барановської на сайті yakaboo.


Ця книга - про юність і відданість, про трагедію, до якої призвели необдумані вчинки. Про те, як необхідно іноді слухати близьких людей, про те, як важливо заслужити прощення. Книга про смерть, при її першому ударі, про втрату і подальше життя без коханої людини. Книга про перші злети і падіння, про перше кохання, про перший крок у доросле життя. Взагалі, це відмінна книга, особливо для підлітків, які захлинаючись читають Сутінки і вважають їх шедевром світової літератури.


Книга отримана завдяки Українському інституту книги.






Немає коментарів:

Дописати коментар