середу, 14 липня 2021 р.

Роман з вкрапленням детективу

 


Рекомендуємо до прочитання книгу Світлани Талан „Букет улюблених квітів”. Книга отримана дякуючи Українському інституту книги.

Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагла дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…


Світлана Талан - українська письменниця, яка працює в жанрі «реальні історії». У її творів завжди соціальна тематика, а головний персонаж незмінно сильна духом жінка, якій доводиться переживати і злети і падіння. Народилася Світлана на Сумщині в 1960 році. Її батьки сільські вчителі, і Світлана пішла по їхніх стопах. Так в 1983 році закінчила Глухівський педагогічний інститут. Працювати почала в п'ятнадцятирічному віці, в місцевій газеті. Після інституту була вихователем в дитячому садку і вчителькою початкових класів. Кар'єра письменника Її роман «Коли ти поруч» в 2011 році став лауреатом на конкурсі «Коронація слова-2011» і отримав нагороду від фонду Олени Пінчук «За кращий роман на гостросоціальну тематику». Протягом року він був розпроданий рекордним тиражем у вісімдесят тисяч примірників, а сама Світлана Талан увійшла до трійки найпопулярніших письменників України за версією журналу «Фокус». Також письменниця отримала нагороду «Золотий письменник України», яка вручається авторам за те, що тиражі їхніх книг перевищили сто тисяч примірників. На даний момент Світлана Талан автор понад десятка книг, які популярні не тільки в Україні, а й за кордоном. Найпомітніші її роботи: «Не упирі» (2012), «Без минулого» (2013), «Розколоте небо» (2014) та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар