понеділок, 30 серпня 2021 р.

Книга про тварин українською

 Рекомендуємо до прочитання як малим, так і дорослим любителям книги чудове видання українських авторів Кирила Булаховського та Максима Гаврилюка „Розповіді про тварин та їх назви”, що було отримано бібліотекою завдяки Українському інституту книги.


 Максим Гаврилюк разом з філологом Кирилом Булаховським після трьох років наполегливої праці видали науково-популярну книгу «Розповіді про тварин та їх назви».
У книзі ідеться не лише про тварин як живих істот, а й про їхнє значення в культурі людства. Задля цього автори розповідають про тварин не лише з погляду зоології. Тварин розглянуто крізь призму лінгвістики, історії, фольклору та художньої літератури.



Ілюстрації цього доробку – окрема цікава тема. У кожному розділі використано старовинні зображення тварин XVI – початку XX ст. Це роботи відомих натуралістів і живописців, а смае: Ернста Геккеля, Маркуса Блоха, Йозефа Сміта, Джона Ґульда та інших.


Книгу адресовано молодим читачам, але й дорослі знайдуть чимало дивовижних фактів про екзотичних тварин та тих, що нас оточують у повсякденному житті.
Зауважимо, що за історію незалежної України така книга виходить уперше. Сьогодні на книжковому ринку України чимало пізнавальних, науково-популярних книжок про тварин. Однак найчастіше це перекладні видання про нехарактерних для наших країв тварин, а якщо наші тварини і представлені, то розповіді не мають зв’язку з українською культурою та наукою. Оригінальні книги про тварин українські автори практично не пишуть. Презентована книга заповнює цю прогалину. Також вражає чудовий дизайн книги та висока якість друку. На наш погляд, книга може бути чудовим подарунком для тих, хто захоплюється тваринним світом.
З сайту uncg.org.ua. (Українська природоохоронна група).


Немає коментарів:

Дописати коментар