понеділок, 19 вересня 2016 р.

Нові надходження до відділу художньої літератури

84(4УКР)6
Ш 37
Шевчук, Валерій Олександрович. Фрагменти із сувою мойр ; Кросворд : роман / В. О. Шевчук. –  К. : Либідь, 2014. –  264 с.
Пропоноване видання становить першу частину клаптикового роману «Фрагменти із сувою мойр».
Валерію Шевчуку взагалі подобається мистецтво словесної гри, комбінування можливостей різних жанрів. «Кросворд» можна читати і як любовний роман, і як детектив.



84(4УКР)6
С 47
Слапчук, Василь Дмитрович. Та сама курява дороги  : роман / В. Слапчук. –  К. : Український пріоритет, 2015. – 400 с.
«Та сама курява дороги» – роман-гра, суміш прихованих цитат. Колись у цей найбільш постмодерністський Слапчуковий твір літературознавці із задоволенням занурять свої професійні скальпелі – у цей найбільш неоднозначний та дражливий твір. Настільки неоднозначний і дражливий, що, читаючи його, я згадував слова Євгена Барана про необов’язковість «Диких квітів». Згадував, оскільки роман-гра «Та сама курява дороги» надто вже контрастує з іншим – обов’язковим – Слапчуковим романом-життям «Книга забуття», де творення художнього тексту відбувається на території реального життя й реальної смерті – там, де будь-який літературознавчий скальпель можна зламати об сувору правду людського буття.

83.3(4УКР)6
Н 39
Неборак, Віктор. Введення у Бу-Ба-Бу  : хронопис кінця тисячоліття / В. Неборак. – Вид. 3-тє, допов. – Львів : Піраміда, 2015. – 308 с.
«Введення у Бу-Ба-Бу» – це не підручник, не лекційний курс і навіть не спогади про леґендарне літературно-атракційне угруповання, до якого має честь належати автор як Прокуратор. Це радше спроба ввести зацікавленого читача у час, пронизаний еклектикою, зламами, ілюзіями, прозріннями, злетами, падіннями і новими троянськими виправами. Застосований при вкладенні книги хронологічний принцип – не так претензія на історичність, як своєрідний замінник сюжетності. Отож «Введення у Бу-Ба-Бу» – це ще й достатньо суб’єктивний хронопис аґонії в Україні другого тисячоліття, яке вже, хвалити Бога, «за шеломянемъ».
Усі описані у книзі події відбувалися насправді. Усі прізвища – справжні, а прізвиська – принагідні.





84(4УКР)6
Л 63
Лис, Володимир Савич. Соло для Соломії ] : [роман] / В. С. Лис. – 2-ге вид. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 268 с.
Коли вперше відкриваєш його книжку, думаєш, ну що в цій історії незвичайного? Таке84(4УКР)6 було в кожному селі, а може і в кожній родині. Та перегортаючи сторінку за сторінкою, розумієш, що саме такі історії можуть зачепити найбільше.
«Соло для Соломії» - історія однієї поліської жінки, від народження до глибокої старості. Це історія щирого кохання, нездійсненних мрій, боротьби за себе, історія доброти, ніжності і віри у диво.



83.3(4УКР)6
Ґ 12
Ґабор, Василь. Від Джойса до Чубая  : есеї, літературні розвідки та інтерв’ю / В. Ґабор. – Львів : Піраміда, 2010. – 168 с. 
Все починається з любові, а у випадку Василя Ґабора — з любові до Слова та його майстрів — письменників. Ця книга є підсумком багаторічних спостережень і роздумів В. Ґабора про літераторів минулого і сучасності, це світ його мистецьких зацікавлень, який існує між двома полюсами — Джеймсом Джойсом і Грицьком Чубаєм, Дубліном і Львовом.

Немає коментарів:

Дописати коментар