понеділок, 5 листопада 2018 р.

Літературні дебюти


15 листопада 2018 в читальному залі Закарпатської ОУНБ ім.. Ф. Потушняка  відбудеться чергове засідання клубу літературних дебютів „Нові імена”. Свою творчість представлять три поета.

Діана Вишнева:

Реалістична оптимістка.
Має думку, що обійми можуть врятувати світ.
Живе і навчається в Ужгороді, студентка другого курсу спеціальності "Міжнародні відносини".
Сама з Києва.
Де її дім? Зараз - Ямпіль, що у Вінницькій області. Рідне місце.
Як вона потрапила в Ужгород?
Так далеко заїхала?
Приходьте і почуєте все з перших вуст.

Що її надихає? Світ. Життя. Вони прекрасні, хоч і не завжди збагненні. Це цікаво, вважає дівчина.
Вона малюює абстракції та шукає в них сенс.
Її вірші - це...те, що раптом приходить в голову. Ніби у якусь колбочку збираються потрібні реактиви у вигляді емоцій, спогадів, почуттів і думок, а коли колбочка повна - виходить вірш. Діана  дуже тішиться, коли отримує  відгуки на вірші. Це нереальна цінність!

Віра Мойсюк. Ось як вона себе презентує:


„Мене звуть Віра. Мені 19 років. Я студентка УжНУ. Мій дім зараз - Ужгород. Я люблю світ і жити в ньому. Знаю, що кожен з нас - окрема історія, наповнена життєвими перипетіями і драмами. Це і надихає писати. Пишу те, що відчуваю. Вірші - це те, що робить мене собою. Справжньою і без масок.”

Михайло Геревич:

 Уродженець  м. Берегово, народився 21 жовтня 1994 року. Був другою дитиною у сім’ї, виростаючи поряд із братом Олександром у сім’ї лікарів: мати – викладач у Берегівському медичному коледжі, батько – лікар-терапевт.
У 2001-ому році розпочав навчання у Берегівській ЗОШ № 1, де весною 2003-ого року наважився на перші спроби пера. Причиною цього став глибокий інтерес до творчості Українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, що розпочався із декламування віршів на різноманітних конкурсах, а в подальшому це вилилося у бажання й самому випробувати свій хист на папері. У 2007-ому році в світ виходить маленька збірка перших творчих починань «Я бачу крізь темряву світло». 
В дитинстві мріяв піти по стопам батьків – стати лікарем, тому в  2010-у році вступив на навчання в Берегівський медичний коледж. Але очікуваного результату це не дало: у 2011 році я закінчує школу екстерном і вступає на навчання на Юридчний факультет Закарпатского державного університету. На другому курсі навчання усе дедалі частішими стають «зустрічі з Музою», і влітку 2013-ого року виходить друком його друга поетична збірка «З небес спустилася душа».
В січні 2018-ого року з відзнакою закінчує навчання на юридичному факультеті і отримує ступінь магістра. У вересні 2017-ого вступає на навчання в аспірантуру на юридичний факультет ДВНЗ «УжНУ». Окрім поезії та юриспруденції, багато уваги приділяє своєму третьому захопленню – філософії. Викладає філософію у Берегівському медичному коледжі. Найцікавішим напрямком на сьогоднішній день виступає волюнтаризм, улюблений представник – Фрідріх Ніцше. В поезії надає перевагу Тарасу Шевченку, Олександру Олесю, Василю Симоненку, Омару Хайяму, Сергію Єсеніну. У прозі – Івану Багряному, Пауло Коельо. Улюблений художник – Анрі де Тулуз-Лотрек. 

Початок о 17-й.


Немає коментарів:

Дописати коментар