вівторок, 19 листопада 2019 р.


27-го листопада о 17-й год. запрошуємо на вечір українського гумору „Де сміх, там лихо пропада…”, що відбудеться в читальній залі ЗОУНБ ім.. Ф. Потушняка. Спеціальний гість вечора ­­- Павло Чучка, відомий закарпатський гуморист.


Добра усмішка подовжує людське життя, щирий сміх виховує і підбадьорює, злого сміху лякається, за словами Миколи Гоголя, навіть той, хто нічого не боїться. Сміх — ліки, сміх — сіль бесіди, сміх — зброя, сміх як засіб зближення людей… У недобрі часи гумор допомагав вистояти нашому народу у нелегкій боротьбі за своє існування. Недарма в українській літературі сила-силенна сміхотворців, гумористів і сатириків — від Івана Котляревського до Остапа Вишні, 130-річний ювілей якого відзначатиме літературна Україна у 2019 році.
Традиції Остапа Вишні міцно увійшли в нашу сатиру і гумор. З відомих поетів-сатириків, у творчості яких ці традиції зажили повнокровним життям, треба назвати, насамперед, Павла Глазового, Євгена Дударя, Олега Чорногуза, Олександра Ковіньку, Михайла Прудника, Степана Олійника – відомих майстрів слова, веселі й дотепні сатиричні твори яких давно вже полюбив читач. Вони користуються заслуженою популярністю в Україні й далеко за її межами.

Запрошуємо всіх посміятися разом з нами!


Немає коментарів:

Дописати коментар