пʼятницю, 6 березня 2020 р.

презентація виставки

Від народження Великого Кобзаря минуло 206 років. За цей час особистість Тараса Григоровича Шевченка багато разів вивчали, переосмислювали й оцінювали різні біографи та історики.
Його історичний портрет поповнювався новими даними, при цьому такими, які часто суперечили одне одному (сам по собі Шевченко був досить суперечливою особистістю), його літературний портрет поповнювався все новими і новими творами.
Через всі ці роки про Шевченка ми дізналися багато чого: від біографії до того, що любив поет з напоїв та кулінарії. Про Шевченка-митця ми дізналися не менше: наприклад, що він займався не тільки літературною творчістю, але й любив малювати картини.
Через 206 років з дня його народження Тарас Шевченко і його творчість стали частиною сучасного українського народу. Багато його цитат стали народними. Його твори перечитують і перечитують, люди продовжують шукати і знаходять у них новий прихований і явний сенс.
Тому в 2020 році тяжко сказати вголос, що Тарас Шевченко помер. Він живий. Він і його слова – частина сучасної України.
В нашій бібліотеці сьогодні відбулася презентація виставки, присвяченої річниці поета та 180-й річниці виходу знакового для України твору Шевченка - ”Кобзаря„


Немає коментарів:

Дописати коментар