понеділок, 19 липня 2021 р.

Історія сучасної попелюшки

 Читайте зі смаком!

Цю книгу ви можете отримати у відділі художньої літератури нашої бібліотеки. Роман Ірен Роздобудько „Шості двері”отриманий завдяки Українському інституту книги.


У ранньому дитинстві вона намалювала на стіні двері й несподівано… увійшла в них. Відтоді життя багато разів намагалося зламати її: сповнена трагедійними подіями юність, загибель кращого друга, невдалий шлюб, зрада подруги, врешті – кар’єра і гроші, які не стали для неї ознакою успіху. В найскладніші миті життя вона малювала на стіні двері й проживала ще одне коло реальності, яка не відступає від нас навіть у снах…


„У будь-якому віці нас спіткають негаразди, труднощі, трагедії, від яких хочеться втекти або хоча б сховатися. І не важливо, що це: чи ненависні молочні макарони в дитсадку, чи життя без любові й по-справжньому рідних людей, чи суцільні образи та зради. Головній героїні роману вищими силами при народженні дарована дивовижна спроможність - тікати в іншу реальність через намальовані власноруч на стіні двері. Ось тільки, якою буде ця реальність, невідомо, поки не зайдеш у прочинені двері. Кожного разу, як життя ставало нестерпним, або накочувала чергова трагедія, нові двері виводили її в нову реальність: до двох казкових світів у дитинстві; потім, у підлітковому віці, до матері, що полишила її заради примарного кращого життя закордоном; і вже у дорослому віці до іншого міста й інших людей, аби притлумити нерозуміння чоловіка і його зраду (не тільки подружню); до нібито реального світу, в якому, однак, вона раптом постає не в людській подобі; і, нарешті, до будинку, мешканцями якого виявилися ті декілька рідних і близьких серцю людей, що, напевно, єдині в усьому світі її любили. І ця зустріч за шостими дверима виявиться найбажанішою, найочікуванішою, кінця якої не хочеться зовсім, але ж він має настати. Та яким він буде? Що буде після шостих дверей?”
З рецензії Т. Левченко з сайту yakaboo.

Немає коментарів:

Дописати коментар