середу, 16 березня 2016 р.

В Ужгороді двічі презентують арт-бук молодого ужгородського поета
Вчора, 15 березня, в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Ф. Потушняка  відбулася перша літературна презентація книги «Моя підростаюча зброє» Мирослава Гончарука-Хомина.

"Моя підростаюча зброє» – це одна не надто довга історія війни, одна не надто коротка історія любові, в якій автентично змогли переплестись лірика повоєнної тематики, світлини ближніх закарпатських моментів та далеких грузинсько-польських краєвидів, сформувавши, таким чином, неподільну поетичну фотострічку, за яку можна зачепитись, і якщо надто – то навіть прожити."





«Вірші, насправді, про зиму, якої вистачить ще на декілька зим, вірші про жінок, яких ніколи не було, вірші про смерть, якщо вже на те пішло, і вірші про наснагу, лють і терпіння, бо усе це, врешті, і є життя з усім його постійним теперішнім і уявною перспективою воскреснути», – як про неї говорить сам автор.
Про що дійсно ця низка віршованого циклу – судити лише читачам, і в даному випадку, не лише після прочитаного, а й після побаченого.
Мирослав Гончарук-Хомин (нар. 15.06.1991 в смт. Любар, Житомирської області). За фахом – стоматолог, за покликанням – науковець, музикант та поет. У 2014 закінчив з відзнакою стоматологічний факультет УжНУ, секретар науково-навчального центру судової стоматології, практикуючий лікар-стоматолог. Лауреат премії Національної Академії медичних наук України (2015), сертифікований спеціаліст Interpol у галузі ідентифікації осіб у випадках масових катастроф (Рейк’явік, 2015) тощо.
В арсеналі 5 поетичних збірок («Патетично «Майже все», 2012, «Ти – не 1», 2013, «Інше місто», 2013, «Polyethylenovimena», 2014, «Моя підростаюча зброє», 2016), музичні інтернет-проекти («Моя особиста передвиборча компанія», 2014, «Рядові та цивільні», 2015, «Letitmelt. Last snow on earth», 2016), кліпи, CD-альбоми (“Vok3alu”, 2014, «SmertSamuraya», 2015). Учасник творчих тандемів «Feel It» (Вінниця), «Besides» (Ужгород), автор текстів «Втрачаю контроль» (Київ).

Немає коментарів:

Дописати коментар