понеділок, 28 березня 2016 р.

літературний вечір

Для всіх , хто любить талановиту поезію та хоче відкривати для себе невідомі сторінки в житті відомих особистостей!

31 березня о 17 годині в читальній залі нашої бібліотеки відбудеться неординарний літературний вечір "У маскарад життя іди без маски..." присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка.

Ціну і вагу Франкового слова і постаті знали і його сучасники, і наступні покоління побратимів по перу. «Сильна, уперта натура, яка цілою вийшла з житейського бою!» – таким бачив Івана Франка його сучасник Михайло Коцюбинський.
«Шевченко народив, а Франко виховав українську націю», – так афористично висловився про Франка наш сучасник Дмитро Павличко.

І все ж, багато в чому дотепер, у рік його 160-річного ювілею і сторіччя з часу відходу у вічність, і значення творчості цього велета духу і праці, і деякі сторінки драматичної біографії Івана Франка лишаються недоосягненими і неусвідомленими до кінця. 
Наш вечір ми побудували без звернення до всім відомої із шкільної лави біографії Івана Франка, у ті часи – добряче відретушованої. Набагато цікавіше знайомитись із тими виданнями та матеріалами, які подають творчість і життя цього великого українця без зайвої ретуші, з осягненням усього драматизму долі селянського сина, якому судилося ще раз підтвердити слова його молодшого сучасника Марка Черемшини: «Франко зробив на мене враження великого астрального тіла, що світить на всю Україну, а сяє далеко дальше.»

Немає коментарів:

Дописати коментар