четвер, 5 жовтня 2017 р.

Лауреат Нобелівської премії з літератури

Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2017 року став британський письменник  японського походження Кадзуо Ісігуро.

"Нобелівська премія 2017 року з літератури присуджується Кадзуо Ісігуро, який у своїх романах великої емоційної сили розкрив безодню під ілюзорним змістом нашого зв'язку зі світом", - йдеться в повідомленні шведської Академії.
Ісігуро нагороджений премією "Віттбред" за свій другий роман "Художник хиткого світу" і Букерівською премією за "Залишок дня". Крім того, "Коли ми були сиротами" і "Не відпускай мене" номінувалися на Букерівську премію, також його включили у список 100 найкращих романів усіх часів за версією журналу Time.
Народився в Наґасакі 8 листопада 1959 року. У 1960 році родина Кадзуо емігрувала до Гілфорда (графство Суррей, Англія),  де його батько почав проводити дослідження у Національному інституті океанографії. Кадзуо відвідував початкову школу Стафтона, а пізніше середню школу Вокінг у Суррей. Після закінчення школи, він взяв “академічну відпустку” і вирушив у подорож США та Канадою, де почав працювати у сфері журналістики.
У 1974 році вступив до Кентського університету у Кентербері та закінчив його у 1978 році, отримавши ступінь бакалавра мистецтв з англійської мови та філософії. Присвятивши рік літературній діяльності, він продовжив навчання в Університеті Східної Англії, де отримав ступінь магістра мистецтв із писемності, – (за матеріалом сайту “Видавництва Старого Лева”).


Українською твори цьогорічного Нобелівського лауреата Кадзуо Ішіґуро можна читати завдяки “Видавництву Старого Лева”, яке у 2016 році випустило його твір “Не відпускай мене”.

Немає коментарів:

Дописати коментар