середу, 18 жовтня 2017 р.

Ювілей клубу літературних дебютів









24 жовтня відбудеться ювілейне засідання. Свою творчість презентуватимуть дві молоді поетки Марія Трунова та Аля Ціхоцька. Також відбудеться своєрідний творчий звіт дебютантів минулих років. Запрошуємо всіх любителів поезії! Засідання розпочнеться як завжди о 17-й.

Молода література вільна від догматичних концепцій, що є наслідком свободи творчості. Однак нема поезії без метафори, а прози - без героя. Свобода в творчості ніколи не дорівнювала літературній безграмотності. Молоді вкрай потрібне творче спілкування з ровесниками і досвідченими побратимами по перу. Тому в 2007 році і виникла потреба у створенні літературного клубу «Нові імена» при обласній бібліотеці.
 «Нові імена» – це сучасний формат літератури.  Ми створюємо новий простір, який є відкритим для людей та нових ідей. Наша діяльність не обмежується камерними зібраннями та літературними зустрічами. Ми реалізуємо нові проекти по-сучасному, використовуючи нові методи та підходи.
Літклуб – це спільнота вмотивованих та амбітних молодих людей, які прагнуть реалізовувати себе в літературі та підіймати її на вищі рівні. Але, щоб літератори мали змогу розвивати свій сегмент діяльності, в першу чергу, їм необхідно розвиватись самим та йти в ногу з часом. Тому одним з головних завдань літклубу  є неформальна освіта.

 Клуб свідомо уникає оцінок літератури, а слугує лише попереднім орієнтиром у виборі читачем своєї книжки. 
В своїй діяльності клуб керується Положенням про клуб «Нові імена». Його мета – робота з особами, які мають схильність до літературної творчості, організація зустрічей з побратимами по перу на місцевому рівні. Взяти участь в роботі клубу можуть всі бажаючі проявити свій талант, популяризувати його й застосовувати у життя.
Форма проведення засідань – зустрічі, літературні вечори, диспути, обговорення.
Часто зустрічі супроводжують виступи студентів та викладачів Ужгородського музичного училища, артистів філармонії, тощо.
Коло «дебютантів» включає як зовсім молодих авторів, так і більш досвідчених людей. Серед них: студенти, учні, журналісти, юристи, підприємці, викладачі.
В 2017-му нашому клубу виповнюється 10 років. Засідання клубу стали для багатьох молодих літераторів першою сходинкою у світ справжньої літератури.
Більшість з тих, хто в нашому клубі вперше вийшов на публіку - нині автори кількох книжок, лауреати престижних премій. Видно, тут теж допомагають стіни, своєрідне інформаційне та емоційне поле.


Немає коментарів:

Дописати коментар