понеділок, 20 липня 2020 р.

пропонуємо до прочитання

Художня література — один з найстаріших і найбільших розділів літератури у світі загалом. Незважаючи на неймовірний бум бізнес-літератури, мотиваційної, біографій, профільної та багато-багато інших її видів, саме художня займає й буде займати найбільшу нішу.

Художня література генерує в собі постійно оновлюване переосмислення світу, що нас оточує. Розбурхує уяву образами, влучними словами, метафорами, відтворюючи не тільки справжні чи фентезійні світи, а й зачіпаючи найглибші закутки людської душі.
Мільйони художніх книг вже століттями допомагають людству зрозуміти себе, поглянути на очевидні речі з іншого ракурсу, відчути емоції, які в звичному житті все важче зустріти. Переносять нас у минуле, красномовно відтворюють теперішнє і навіть допомагають передбачити майбутнє.


Колишній аспірантці, яка працювала над дисертацією про життя і творчість видатного поета Василя Стуса, а нині за волею обставин стала медсестрою, запропонували доглядати помираючу від важкої хвороби жінку. Як виявилося важкохвора у минулому була полковником КДБ і багато разів зустрічалася зі Стусом, особливо в останні дні його життя. У романі надзвичайно насичено змальовано життя поета на його рідній Донеччині, в оточенні друзів, педагогів і літераторів, і в концтаборі — де утримували в’язнів совісті, ставлячи їм у провину їхні переконання. Чимало уваги приділено у романі й долі останньої рукописної збірки поета. 5 вересня 2019 року у всіх кінотеатрах країни відбулася прем'єра однойменного фільму "Заборонений: Історія життя і боротьби Василя Стуса". 

Немає коментарів:

Дописати коментар