понеділок, 2 лютого 2015 р.


29 січня 2015 відбувся літературно-музичний вечір, присвячений 80-річчю від дня народження Василя Симоненка "Високий лет з надламаним крилом"


   Здається,вечір пройшов вдало. Ми розповіли гостям про короткий та нелегкий життєвий шлях поета. В ході розповіді, між різними етапами з біографії шістдесятника, дівчата з Народної студії поезії «Чарівне слово» під керівництвом Наталії Якушко декламували вірші Василя Симоненка. Присутні могли відновити в пам’яті такі відомі поезії як «Ні, не вмерла Україна!», «Ще один протест», «Прирученим патріотам», «Дід умер» та інші.  У такий складний час для нашої країни поезії цього українця звучать як ніколи актуально.
   У програмі також була і музична складова. Лунали мелодії Мирослава Скорика, котрий так само, як і винуватець дійства, належить до покоління шістдесятників, Ігора Поклада, а також попурі українських народних пісень. Виконували їх лауреат міжнародних конкурсів Леся Дубенко та вокальний ансамбль «Арніка» Ужгородського районного будинку культури.









   Особливо вдалою виявилась мультимедійна частина вечора. Гості мали змогу прослухати запис одного із найвідоміших віршів В. Симоненка «Лебеді материнства» у виконанні самого автора. Також переглянули уривки з художньої передачі про ювіляра.

 Завершив поетичний вечір голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі. Поринувши у спогади він розповів, як вірші Симоненка супроводжували й збурювали його душевні переживання в юності та висловив впевненість, що такі ж почуття поезія шістдесятника викликає і в сучасної молоді. «Симоненко – це айсберг. Ми ще не все бачимо і розуміємо, й тому будемо ще довго відкривати для себе сенс його вічних слів», – резюмував Василь Густі.

Немає коментарів:

Дописати коментар