четвер, 26 лютого 2015 р.

Від балету – до книги

   Вчора ми майже повним складом нашого відділу подивилися київський модерн-балет Раду Поклітару. Це була вистава "Лускунчик".  

   Знаменитий  театр "КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ" під керівництвом РАДУ ПОКЛІТАРУ, який став візитівкою культурного Києва та українською відповіддю театральній Європі, сьогодні не потребує реклами!
Вистава "Лускунчик" — грандіозна постановка! Балет вражає небаченою розкішшю костюмів і декорацій, захоплює артистизмом трупи, приголомшує режисерськими новаціями, підкорює влучними психологічними спостереженнями!
   Казку "Лускунчик і Мишачий король" Раду Поклітару переосмислює і представляє у незвичному прочитанні. Це не солодка різдвяна історія, а складна, містична фантазія великого романтика, "живописця внутрішнього світу" Е. Т. А. Гофмана…
     Невиправний фантазер, пафосний хуліган і зворушливий цинік, Раду то прагне до вершин величного, то занурюється у світ темряви. Відкидаючи основи відомих класичних сюжетів, він "говорить" на рівних із Шекспіром, Бізе, Прокоф'євим і Чайковським. Раду творить свій танець — зухвалий, парадоксальний, витончено-пронизливий.
    Його мистецтво, що поєднує класику і модерн, завоювало увагу всього балетного світу. В Лондоні, Москві, Нью-Йорку шикуються величезні черги за квитками на вистави — публіка не пропускає такі події.
   Мета Поклітару — зробити балет по-справжньому яскравим, емоційним видовищем, здатним підкорити серце будь-кого. Його фантазія перетворила хореографію на каскад неймовірних пластичних прийомів. Постановки його трупи доводять, що можна нескінченно насичувати балет дією, емоціями і безперервним рухом…
  У своїй творчості Раду Поклітару дотримується гофманівского девізу: "У житті треба робити тільки те, що дається тобі легко. Але це треба робити на всю силу". 
Ми також були в захваті від балету і у нас з’явилося бажання звернутись до першоджерела – казки Гофмана, ще раз її перечитати. Дуже радимо зробити це разом з нами!

Немає коментарів:

Дописати коментар