вівторок, 17 травня 2016 р.

Третє тисячоліття: сучасна українська література

Сучасна українська література побудована на фундаменті віко­вих традицій і водночас це якісно новий продукт сучасного глобалізованого інформаційного світу. Основною ознакою сучасної літератури є її транснаціональний характер, що виявляється в спробі письменників-сучасників розв’язати глобальні вселюдські проблеми. Сучасні українські письменники намагаються подо­лати «провінційність», «окремішність» нашої літератури. Тому оцінки художніх творів українських митців слова часто неодноз­начні, іноді діаметрально протилежні.

Мені дуже подобаються слова сучасної пись­менниці Наталки Сняданко: «Українська література не призначена для читання. Її можна цитувати, за неї можна страждати, її можна любити, за неї боротися. Але для читання вона надто болісна, надто консервативна, надто багатовимірна, надто елітна»

Согодні відбулося відкриття виставки "Третє тисячоліття: сучасна українська література" в нашій бібліотеці. Автори, яких ми презентували, як відомі, так і зовсім невідомі, представляють покоління сучасних письменників і є дуже цікавими та оригінальними. Ми прикладаємо всі можливі зусилля для того, щоб змінити ставлення читача до сучукрліт і надихнути його полюбити це читання.

ління сучасних письменників і є дуже цікавими та оригінальними. Ми прикладаємо всі можливі зусилля для того, щоб змінити ставлення читача до сучукрліт і надихнути його полюбити це читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар