середу, 18 грудня 2019 р.

Скоро Різдво. Багато людей вважають за краще створювати різдвяний настрій за допомогою переглядів різдвяних фільмів, ми пропонуємо чудову альтернативу – цікаві твори з різдвяною атмосферою. Читайте із задоволенням!

Чарльз Дікенс „Різдвяна пісня в прозі”

Немає у світовій літературі більш відомого твору, присвяченого Різдву, ніж "Різдвяна пісня в прозі" Чарльза Діккенса. Її величезна популярність сприяла тому, що Різдво стало головним святом Вікторіанської Англії, часом доброго веселощів і благодійності.
Історія старого скнари Ебенезіра Скруджа і його перетворення після містичного візиту Джейкоба Марлі і Примар Різдва була написана досить швидко, всього за шість тижнів. Одночасно Діккенс працював над главами "Мартіна Чезелвіта". Працюючи над Песнью, Діккенс переслідував амбітні плани, але він і уявити собі не міг, який величезний вплив надасть ця невеличка повість на все світове мистецтво, на світогляд людей в усьому світі, до такої міри, що сам Діккенс стане асоціюватися з Різдвом, а ім'я його героя Ебенезіра Скруджа стане одночасно і символом Різдва і синонімом скупості.



Шерон Оуенс „Чайна Малбері-стріт”

Долі героїв цієї неймовірної різдвяної історії химерним чином переплітаються і сходяться в дивовижному місці, повному загадок і чудес, - У чайній на Малберрі-стріт, де подають чудові десерти і де одного разу, абсолютно несподівано, ви можете отримати послання від Ніколаса Кейджа.
Зворушлива і дуже смішна книга, в якій романтика і мрія йдуть рука об руку, допоможе вам скоротати довгі зимові вечори, а вишуканий вишневий чізкейк, його рецепт ви з подивом виявите в кінці книги, стане приємним доповненням до святкового чаювання.




Фенні Флег „Різдво і червоний кардинал”

Наляканий лікарським діагнозом Освальд Т.Кемпбелл біжить з холодного і сирого Чикаго на південь, в гостинний Загублений Струмок, де збирається зустріти своє останнє Різдво. Нічого хорошого від глушини він не очікує, але реальність виявляється зовсім не такою, який він собі її уявляв. Життя в Загублений Струмку хоч і розмірене, але вельми незвичайна і навіть дивна. І жителі містечка теж вельми незвичайні. Листоноша доставляє кореспонденцію на човні. У єдиному магазинчику господарює маленька червона пташка на ім'я Джек. Дами містечка таємно творять добро, об'єднавшись в езотеричне товариство під назвою «Великі Горошинки». А сам Освальд виявляється раптом головною фігурою місцевої світського життя. Разом з наближенням Різдва починають відбуватися дивні події, які змінять життя не тільки Освальда, але і всіх мешканців Загубленого Струмка.Роман Фенні Флегг - дивна, тепла різдвяна казка, повна самого звичайного чарівництва, яке під силу багатьом, варто тільки дуже захотіти.

Юстейн Гордер „Різдвяна містерія”

Книга відомого норвезького письменника Юстейна Ґордера побудована як різдвяний календар. Кожен день, починаючи з 1 грудня, читач разом з хлопчиком Иоакимом знайомиться з біблійною історією, а також подорожує крізь час і простір в той чудовий день, коли в місті Віфлеємі з'явився на світ немовля Ісус ...










Джон Грішем „Різдво з невдахами”

Звичайна американська родина Кренк щороку святкувала Різдво, але ця вся передріздвяна суєта з часом починає набридати і ось, коли дочка Лютера і Нори Кренк їде вчитися, Лютеру випадає єдиний шанс полетіти на все Різдвяні канікули на Карибські острови і заощадити при цьому 600$. Подружжя вирішує, що в це Різдво ніяких гірлянд, snegovikov, святкових вечерь і навіть ніякої ... ялинки і з чистою совістю збирають валізи. Незабаром про це дізнається один із сусідів Кренк, а на наступний ранок і все містечко. Городяни починають організовувати мітинги і протести, Нора вже була готова піти на поступки і встановити ялинку і сніговика у дворі, щоб жителі містечка заспокоїлися, але слово чоловіка - закон. Однак обставини змінюються, до мами і тата несподівано на Різдвяні вихідні повинна приїхати дочка зі своїм нареченим. Кренк доводиться терміново бігти в магазин за майже розкуплені продуктами і прикрасити будинок до того, як Блер приїде додому ...


Немає коментарів:

Дописати коментар