понеділок, 2 листопада 2020 р.

пропонуємо нові книги видавництва Старого Лева

 

Ця книжка — результат другого письменницько-пере­кладаць­кого конкурсу «Кримський інжир / Qirim inciri» (2019), органі­зова­ного Кримським домом. В антології зібрано найкращі твори, подані на конкурс, — українською та кримськотатарською мовами, прозу та поезію, оригінали й переклади.
 Твори-оригінали дозволять доторкнутися до автентичної кримсько­татарської культури, відчути кримську природу, заглиби­тися в темні сторінки історії півострова, зрозуміти світовідчут­тя кримців і кримчан сьогодні. У творах кримсько­татарською мовою обізнаний читач зауважить особливості різних діалектів і стилів. Дитячі твори і розважать, і вчитимуть, покажуть, як традиційні цінності можуть бути вплетені у сучасні реалії.
 Через переклади читач зможе порівняти різномовні версії творів сучасних українських та кримськотатарських письмен­ників.
 Укладачі: Алім Алієв, Анастасія Левкова 

Київського кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого тамтешні мешканці воліють не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, яке ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно.
 «Я бачу, вас цікавить пітьма» — історія про непробивну людську байдужість і пітьму всередині нас. Про чесність із собою й ціну, яку ми готові заплатити за забуття. Про гріхи, що матеріалізуються, і спокуту, дорожчу за спокій. 

«Експрес до Ґаліції» — новий детективний роман Богдана Коломійчука, в якому на читача чекають заплутані справи та небезпечні розслідування. Весна 1906 року. Під час відпустки у Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістович несподівано втягується у небезпечну шпигунську гру, в якій на карту поставлено не лише людські життя, але й долі імперій. Розшифрувавши секретний документ, Вістович дізнається занадто багато, як на звичайного детектива з далекого австрійського Львова. У цей же час з клініки в курортному Бадені зникає дивний російський пацієнт, якого розшукують розвідки одразу кількох країн, а у Венеції стається вбивство непримітного перекладача з німецької. Вістовичу доведеться з’ясувати, як пов’язані ці події і чому сліди, здавалося б, непов’язаних справ ведуть до Львова.





Немає коментарів:

Дописати коментар