середу, 22 червня 2022 р.

Бібліотека пропонує

 Бібліотека рекомендує книгу Ернеста Гемінгвея „Острови поміж течій”, отриману дякуючи Українському інституту книги. 

Автобіографічний, сповнений стриманої і водночас потужної батьківської любові, відвертий роман про відданість, відвагу і неминучі втрати, які рано чи піз­но доводиться зазнати кожному.

„Острови поміж течій” - це історія іншого Гемінґвея - слабкого , зневіреного та наляканого. Тут немає місця пафосу , його місце зайняв страх і відчай.

Це історія митця і шукача пригод Томаса Гадсона — чоловіка, що дуже схожий на самого Ернеста Гемінґвея. Три частини роману — «Біміні», «Куба», «У морі» — подібні на острови спогадів в океані часу. Картини ідилічних канікул батька з синами змінюються епізодами останніх років Другої світової війни та зіткнення із суворою реальністю військових дій.

Герої книги дуже сильні та непрості. Деякі на перший погляд здаються зрозумілими і банальними , але це зовсім не так, адже всі вони в прямому сенсі живі, включно з головним героєм. Вони- відображення реальних людей , яке поблискує під шаром вигаданих імен і занять . Тут з'являється всі важливі для Гема люди : діти , дружини , друзі та власне сам Ернест.

Немає коментарів:

Дописати коментар