понеділок, 8 травня 2023 р.

 Відкрито  16-й сезон засідань клубу літературних дебютів „Нові імена”, який , здається, заперечує відомий вислів: «Коли говорять гармати, музи мовчать». Покоління, умовно кажучи тридцятилітніх, до яких належать і головні герої нашого вечора, цікаві тим, що активно осмислює і нинішній тривожний світ, і своє місце в ньому.

Катерина Галенко народилася у м. Лисичанськ на сході України, працює вчителем, виховує двох дітей, дивиться на світ крізь об’єктив і вміє відшукувати красу серед буденності. 

Війна змусила кардинально змінити географію. Разом з дітьми Катерина знайшла прихисток в Ужгороді. Тут продовжує писати, надихаючись старовинними вуличками, найсмачнішою кавою та фантастичними заходами сонця. Катерина представила свою творчість та дуже професійно зроблену відеопрезентацію. Група підтримки поетеси виступила як онлайн, так і вживу. 

Людмила Корольова народилася у мальовничому селі Олешник, що на Виноградівщині. Працює у Виноградівській гімназії. Педагог-організатор, вчитель іноземних мов.

Коли почалася війна,  Людмила почала писати ще більше, ніж раніше, тому що пишеться зазвичай про те, що болить, а болить зараз безперестанку. Вона думала як би  змогла допомогти, який вклад зробити у перемогу. І дійшла до думки, що повинна нарешті видати свою збірку. Зібрала, відредагувала, додала усе, що хотіла і видрукувала. . Виручені за книжку кошти вона передає на потреби військових. 

Підсумував творчій вечір професор Сергій Федака, наш постійний експерт. Він підкреслив інтонаційність та неординарність поезії дебютанток. Також свої враження від творчості поетес висловив Михайло Рошко, письменник та науковець.










Немає коментарів:

Дописати коментар