четвер, 7 грудня 2023 р.

  В рамках Національного тижня читання, організованого Український інститут книги, #бібліотекапропонує книгу Ірен Роздобудько „Райські яблучка”, отриману завдяки УІКу.


Перша частина збірки «Київська симфонія 2022» – це «щоденник» перших десяти днів облоги Києва. Частина тексту написана в режимі «он-лайн», а тому є одним із тисячі свідчень, подекуди – суб’єктивних і особистісних – про час, коли ми і світ ще не знали масштаби трагедії геноциду і звитягу наступних днів, що ведуть Україну до Перемоги.

Друга частина збірки «Топографія» – про ментальність і побут мешканців Донеччини, вона тісно пов’язана зі спогадами дитинства і юності письменниці, адже сама авторка народилась і виросла в Донецьку.

Третя частина складається з новел, написаних у 2014-2017 роках, коли пересічні громадяни ставали героями «видимого і невидимого фронту», а показові «герої» – зрадниками. Картатий печворк розмаїтих зрізів суспільства складається з новел, у яких переважає психологія «різних людей», їхніх вчинків, бажань і пошуків сенсу життя…

Немає коментарів:

Дописати коментар