понеділок, 23 березня 2015 р.

  Дитячий куточок у ВХЛ



  У відділі художньої літератури знайдуться потрібні книжки для всієї сім’ї. Не даремно до нас приходять батьки з дітьми для того, щоб малеча змогла вибрати книжку до душі. Хочемо познайомити вас з новинками і не тільки, які могли б зацікавити хлопчиків та дівчаток.



                         Андерсен Ганс-Крістіан«Дикі лебеді»

«У прекрасному замку в країні, «куди відлітають зимувати ластівки», жила маленька принцеса Еліса та її одинадцять братів. Діти були чисті серцем, красиві й добрі, але це не вберегло їх від прокляття лихої мачухи. Вона перетворила хлопчиків на одинадцять лебедів, а Елісу вигнала з палацу. Однак ця казка має щасливий кінець, як і належить найпрекраснішим казкам у світі. Розкішно проілюстрував її Антон Ломаєв».


            Воронина Леся «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів»

«Одного разу звичайнісінький хлопчина, навколо якого все було похмурим і буденним, захворів. Проте «хвороба» — геть не звичайнісінька, і якщо чесно, навіть дуже захоплююча. Перший симптом — поява чудернацьких предметів, часових та просторових переходів на рідній і давно знайомій вулиці. Другий симптом — коли найрідніші люди, мама з татом і бабуся, виявляються супергероями, які мають родинні таємниці, передані їм із давніх часів. І третій симптом — це така блискавична швидкість подій, що зупинити чи перервати їх неможливо».


                     Іваницька Д. І.«Дітям про Україну»

«Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною. Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села. Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення».



                           
                  Сетон-Томпсон Ернест «Маленькі дикуни»

«Ернеста Сетона-Томпсона — відомого письменника й натураліста — називали головним скаутом Америки. І справді, непереможне прагнення пізнати, вивчити, зрозуміти все живе, кожну рослину, кожну пташку чи тварину притаманне і авторові повісті «Маленькі дикуни», і хлопчику Яну — головному герою цієї захопливої книжки. Так само, як колись молодий Сетон, Ян прагне вирватись на лоно природи, досхочу милуватись її красою, намагається навчитися жити так, як живуть індіанці, а коли це йому вдається, щастю хлопчика немає меж. Повість «Маленькі дикуни» можна назвати невеличкою енциклопедією натураліста».


                        Космовська Барбара«Позолочена рибка»

«Безтурботне дитинство Аліції закінчилося, коли розлучилися її батьки. Дівчина думає, що це в її житті найважче випробування. Та час біжить далі, і незважаючи на негаразди в родині, Аліція радіє, що у школі в неї з´являється вірна подруга Сара, а в Крушині, куди вона їздить до дідуся й бабусі, на неї чекає перше кохання... До всього, дівчина робить неабиякі успіхи у фотографії і мріє стати професіоналом. Звістка про невиліковну хворобу 5-річного зведеного братика Фридерика примусить Аліцію по-іншому глянути на життя, у якому міцно переплелися радість і страждання, кохання й ревнощі, співчуття й банальний егоїзм».


Щиро запрошуємо наших маленьких читачів в дитячий куточок відділу художньої літератури!

Немає коментарів:

Дописати коментар