пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Відбулося друге засідання клубу літературних дебютів «Нові імена»

19 листопада 2015-го в читальній залі нашої бібліотеки презентували свою творчість вже не юні за віком, але починаючі в творчості люди. 





 Цікаве це засідання було саме контрастністю творчості наших гостей. Першим присутні вислухали Олексія Тростянського. На Закарпатті з'явився письменник специфічного жанру - містичного фентезі. Саме в такому амплуа постав перед нами герой вечора . Смілива, майстерна і несподівана проза, а також інтелект Олексія спровокували багато запитань в аудиторії. Публіка була шокована спочатку досконалою відвертістю образів оповідання, потім сюжетом, а потім літературознавчими знаннями автора. Проза Тростянського нестандартна, несхожа на традиційну закарпатську літературу.
     Друга героїня вечора як раз і презентувала нам традиційну закарпатську прозу. Олеся Маркович закінчила філологічний факультет УжНУ. Працює в ПАДІЮНі.  Веде гурток української мови для старшокласників, а також заняття з розвитку мовлення для дошкільнят зі школи «Радість». Збірка новел Олесі «Поруч…» про звичайних людей, яким вдається знаходити радість і задоволення у простих щоденних справах. Про ті дивовижні речі біля нас, які часто не помічаємо. Про тих, хто потребує нашої уваги.
Книга про те, як самому вчитися бути щасливим і як додавати трохи щастя тим, хто поруч. Підтримали Маркович піснями та колядками її колеги з ПАДІЮНу та вихованці музичного гуртка, син Олесі акомпонував на гітарі під час прочитання однієї з новел.      Як завжди, оцінку творчості а також поради , дала дебютантам Наталія Бедзір, професор кафедри російської літератури УжНУ.
      Наш клуб «Нові імена» має багато традицій і притримується їх. На осінньому засіданні була започаткована ще одна традиція – запрошувати дебютантів минулих років показати свої нові твори, прослідкувати розвиток творчості молодих. Цю ідею підтримала Мар*яна Черкес, що дебютувала в клубі весною 2014-го року. Слухачі схвально сприйняли нові вірші дівчини. На нашу думку, вони стали ще більш досконалими та професійними.

Немає коментарів:

Дописати коментар