понеділок, 2 квітня 2018 р.

нові надходження до відділу

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2018-03-20

821.161.2
Б 93
Бут, Сергій. Листи з того світу : роман / С. Бут ; передм. А. А. Кокотюха. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. – 304 с.
Андрій, студент-археолог, під час реставрації старовинного склепу знаходить листа невідомої жінки, яка благає врятувати її дочку. Хлопець вирішує знайти цю жінку і відкриває несподіване...
Давній Львів, що оповиває містичним флером і провокує на авантюри. Юний герой, заінтригований загадкою чужої долі. Таємничі листи, ворожка, дивні кроки в порожній квартирі, ланцюг смертей і шалена пристрасть... Усе це пропонує нам у своєму дебютному романі Сергій Бут. Нас очікує страшна й захоплива казка із життя сучасного міста. Софія Філоненко, доктор філологічних наукАбо світ справді двовимірний, думаємо ми разом із героєм, або нас усіх хтось намагається майстерно заплутати. Хто цей підступний та хитрий зловмисник? Яка його мета? Невже звичайні листи, знайдені у старому некрополі, здатні розбуркати Зло, котре до пори дрімало, чекаючи на свій тріумфальний вихід?
792.07(477)
В 31
Вергеліс, Олег Анатолійович. Українська драма : епізоди / О. Вергеліс. – К. : Радуга, 2016. – 468 с.
Нова книга відомого театрального критика Олега Вергеліса “Українська драма”.
Нові часи, наше нове театральне століття, звісно, неможливо вичерпно розкрити навіть найвідповідальнішим аналітикам. Завжди залишиться щось недописане, недорозкрите. До того ж, театральний час - летить, не зупиняється. Навіть у цю мить - "тут і зараз" (а це одна з формул мистецтва театру) - народжуються нові тексти і міфи, спалахують нові театральні зірки.
Книга "Українська драма" - це авторський погляд на тенденції, явища, образи, які визначають "температуру" нового сценічного часу, третього тисячоліття. Режисерські пошуки Едуарда Митницького, Ростислава Держипільського, Андрія Білоуса, Дмитра Богомазова, Станіслава Мойсеєва, Віталія Малахова, Владислава Троїцького, Андрія Приходька. Акторські звершення Анатолія Хостікоєва, Наталії Сумської, Петра Панчука, Ірми Вітовської, Віталія Лінецького, Давида Бабаєва, Валерії Заклунної. Однією з ключових фігур видання "Українська драма" Олега Вергеліса - є Богдан Ступка. Книга присвячена автором пам'яті видатного актора.
821.161.2.09
Д 43
Дзюба, Іван Михайлович. "Гармонія крізь тугу дисонансів..." / І. М. Дзюба, Л. В. Костенко, О. Є-Я. Пахльовська ; упоряд., прим. О. Пахльовська. – К. : Либідь, 2016. – 584 с.
Це книжка про письменника в Часі - і про Час у житті й творчості письменника. Перед читачем розгортається ніби писаний на окремих аркушах літопис долі Ліни Костенко - і долі країни в часи тоталітарної системи та в період боротьби за Незалежність, захисту її здобутків. Глобальні історичні події перетинаються зі щасливими й сумними моментами родинного життя, драматичні передчуття й іронічні коментарі переплітаються, голоси рідних і друзів  творять поліфонію, яка з хаосу дисонансів вичакловує гармонію, світло, любов.
821.161.2
Д 83
Дупешко, Максим. Історія, варта цілого яблуневого саду : роман / М. Дупешко. – Чернівці : Книги - ХХІ, 2017. – 160 с.
Цей роман – історія одного (не)звичайного чоловіка, який казав про себе: «Ich bin ein Czernowitzer». Але дехто побачить у цій книжці насамперед історію міста з украденою душею, що протягом ХХ століття побувало у складі півдесятка держав. Той, хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи. Ще інший – свою особисту історію в декораціях минулого. Для декого цей текст буде романом-екскурсією місцями далеко не тільки туристичними. Хоч на перший погляд – це одна із мільйонів історій кохання, яку автор усе ж оцінив у цілий яблуневий сад.
821.161.2
П 52
Положій, Євген Вікторович. П’ять секунд, п’ять днів : роман / Є. В. Положій. – К. : Нора-Друк, 2016. – 176 с.
П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває… 

Немає коментарів:

Дописати коментар