середу, 25 жовтня 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу Джонатана Франзена „Свобода”, придбану в рамках Програми розвитку культури  області на 2021-2023 роки. 

Джонатан Франзен – один із найкращих сучасних американських письменників. Його творчості  властиві неперевершений стиль і манера письма, він з дрібною точністю промальовує самих різних персонажів, кожен з яких живе в своєму маленькому світі, зі своїми почуттями, проблемами і патологіями. У великій літературі автор дебютував в 1988 році, але вже встиг досягти вершин популярності, а також стати лауреатом безлічі престижних премій.

Прочитати книги Джонатана Франзена варто всім поціновувачам романів про сучасний світ, справжні життєві драми і складні взаємини між простими людьми, які намагаються знайти своє щастя.

У романі "Свобода" (2010), що блискуче відроджує традиції великої прози ХІХ століття, Франзен розмірковує над тим, чи є свобода вибору, чи знаємо ми, чого прагнемо, коли бажаємо свободи, як легко жертвуємо близькими людьми заради її привида.

Свобода стає прокляттям для Волтера Бергланда. Його життя вибудуване як ідеальний проект. Він криштально чесна людина, читає правильні книжки і слухає правильну музику; він ідеальний чоловік і батько; він присвятив себе бородьбі за довкілля, голосує на виборах за правильних кандидатів; він споживає правильну їжу і навіть у страшні міннесотські морози їздить на работу велосипедом. Та раптом його життя, як неправильний збудований міст, руйнується під тиском чужої свободи. Спочатку бунт сина, потім зрада дружини і єдиного друга й нарешті зрада власних принципів...

Немає коментарів:

Дописати коментар