понеділок, 25 березня 2024 р.

 Бібліотека пропонує книгу Лорана Біне „HHhH. Голову Гіммлера звуть Гайдріх”, отриману завдяки Французькому інституту в Україні.

«HHhH. Голову Гіммлера звуть Гайдріх» — міжнародний бестселер, який відзначили видання «New York Times» та «Financial Times», а також фіналіст премії «National Book Critics Circle Award for Fiction». Це надзвичайна історія про події, що відбувалися під час однієї з найстрашніших війн двадцятого століття.

За часи Третього Рейха існувала жартівлива приказка – «Голову Гіммлера звуть Гайдріх», або скорочено «HHhH». Райнгард Гайдріх був одним з найстрашніших німців серед наближених до Гітлера. Про нього ходило багато страшних чуток, та правда виявлялась страшнішою. Його називали Білявою Бестією за поєднання канонічної арійської вроди та несамовитої й безжальної жорстокості.

Йозеф Габчик та Ян Кубіш — диверсанти. І саме вони мають очолити секретну операцію зі знищення Райнгарда Гайдріха. Для виконання цього завдання, вони прибувають з Лондона до Праги, яка вже почала відчувати на собі холодну сталеву руку найнебезпечнішої людини Третього рейху...

Ніщо не має завадити місії. Гайдріх має померти.

Розмірковуючи над природою героїзму, автор майстерно вплітає в історичну канву долі героїв. Трагічний сюжет, художнє новаторство та захоплива форма оповідання — ось за що «HHhH» став знаковим твором сучасної літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар