четвер, 13 червня 2024 р.

 Сьогодні святкує свій день народження Артем Чех,  відомий український письменник. Лауреат конкурсу видавництва «Фоліо», «ЛітАкценту», премії Джозефа Конрада-Конженьовського (2019), премії "Книга року ВВС 2021". Найвідоміші твори — збірка есеїв «Точка нуль», в якій описано досвід перебування автора на передовій у 2015-2016 рр., а також роман "Хто ти такий?" (2021). Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року повернувся до лав ЗСУ. Колонка Артема Чеха про війну в Україну опублікована в The New York Times. 

Бібліотека пропонує один із кращих романів Артема Чеха „Анатомiчний атлас”.

Молодіжний, трохи безшабашний роман. Нове покоління дається взнаки. З обкладинки на Вас дивиться веселе обличчя автора з чортиками в очах. І хоча назвати Артема новатором не вийде, бо жодних гучних одкровень у книзі немає, твір таки цікавий.

Цінність "Анатомічного атласу" в тому, що він представляє як би антитез стереотипу, що досить міцно склався, про незрозумілу молодь. Питання успішності, легка полеміка із принципом Жадана "Господь симпатизує аутсайдерам". Поєднання автобіографії, вигадки й розумних думок, що давно приїлися, але не стали менш значущими, дають у сумі приємний, читабельний результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар