четвер, 27 жовтня 2016 р.

літературні дебюти

Вчора, 26 жовтня, в нашій бібліотеці відбулося зібрання клубу літературних дебютів «Нові імена». Цього разу презентували не тільки рукописні твори, а й видані книги - п’єсу про Майдан «Не зрадь!» Олесі Чепелюк та збірку віршів про руйнування стереотипів «Про що мовчить лисиця» Корнелії Остапів.

   Олеся Чепелюкфілолог, вчитель  Хустської  гімназії-інтернату, вона .займає активну життєву позицію, зокрема громадянську, і намагається зробити свій внесок у  зміни, до яких так прагне наша країна. 
 З 2009 рокувона працює вчителем української мови та літератури Хустської гімназії-інтернату; є керівником літературної студії «Джерельце» на базі школи.
У 2014 році після трагічних подій на столичному Майдані Леся почала писати соціально-психологічну драму «Не зрадь!», присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні, яку видала у квітні 2016 року.
З 2015 року Олеся вступила до Хустського літературно-мистецького об’єднання «Верховинська плеяда».
У липні 2016 року її прийняли до Всеукраїнського літературного об’єднання «Письменники Бойківщини».
Окрім соціально-психологічної драми «Не зрадь!», яка вже вийшла друком у квітні 2016 року у видавництві «Гражда» (Ужгород), її творчий доробок нараховує близько 30 поезій, з десяток есе, сценаріїв, кілька новел та оповідань, розпочатий роман.
 Друга дебютантка - надзвичайно талановита, творча, креативна дівчина, студентка 3 курсу українського відділення філологічного факультету Корнелія Остапів. Ось як вона пише про себе: "Писати почала ще в школі десь класі 8, але то були дурниці прямопропорційні кругозору і віку. В 10 класі ходила на курси журналістики в районний клуб, закінчила, отримала якись там сертифікат, але єдина з того користь - зрозуміла, що журналістика це не моє. 
Поступила в Уж, закохалася у це сіре місто, почала писати, 2 роки праць витворилися у збірку "Про що мовчить лисиця".
... за час школи перебрала десятки хоббі від хендмейду до спорту. Зараз пишу пісні під гітару (творчий тандем з Іванкою Стець, поки невідомий але ми тренуємось), малюю (ілюстрації в книжці, крім обкладинки, мої)
зараз працюю головою філфаку в університеті, займає багато часу... тому писати перестала, шкода
на майбутнє - планую написати збірку дитячих віршованих скоромовок укр.мовою
пишу прозу, але поки лише в стіл, хотілося б встигнути за життя хоч одну серйозну й вартісну прозу видати, було б класно)"
  Як завжди дівчат підтримували близькі і рідні.





Немає коментарів:

Дописати коментар