четвер, 2 липня 2020 р.

Книжкова виставка до 125-річчя Антуана де Сент-Екзюпері

Антуан де Сент-Екзюпері — письменник, ім'я якого знає кожен, хто знайомий з книгою «Маленький принц». Біографія автора незабутнього твору сповнена неймовірних подій і збігів, адже його основна діяльність була пов'язана з авіацією.

Мати прищепила дитині любов до книг та літератури, розповідаючи про цінності мистецтва. Про її ніжну дружбу із сином нагадують опубліковані листи. Зацікавлений уроками матері, хлопчик також захоплювався технікою і вибирав, чому ж хоче себе присвятити.
Антуан марив небом з дитинства. Вперше він побував в польоті в 12 років завдяки відомому льотчикові Габріелю Вроблевського, який відвіз його заради забави на авіадром в Амбер. Отриманих вражень юнакові вистачило, щоб зрозуміти, що стане метою всього життя.
У 1930-і Антуан зацікавився журналістикою і став кореспондентом газети «Парі Суар». У статусі представника газети «Ентрансіжен» Екзюпері був на війні в Іспанії. Він також брав участь у битвах з нацистами в Другій світовій війні.
Перший твір Екзюпері написав в коледжі в 1914 році. Ним стала казка «Одіссея циліндра». Талант автора оцінили по достоїнству, присудивши 1 місце на літературному конкурсі. У 1925 році в будинку кузини Антуан познайомився з популярними авторами та видавцями того часу. Вони виявилися в захваті від обдарування молодої людини і пропонували співпрацю. Уже в наступному році на сторінках журналу «Срібний корабель» опублікували розповідь «Льотчик».
Твори Екзюпері пов'язані з небом і авіацією. У письменника було два покликання, і він ділився з публікою сприйняттям світу очима пілота. Автор розповідав про свою філософію, що дозволяла читачеві інакше поглянути на життя. Саме тому висловлювання Екзюпері на сторінках творів сьогодні використовують як цитати.

Пропонуємо вашій увазі виставку „Стрімкий політ до зірок”, присвячену ювілею письменника. Також ви можете отримати в нашій бібліотеці його твори.

84(4ФРА)
С31
Сент-Екзюпері, Антуан де. 
Маленький принц : казка: Для молод. шк. віку / А.Сент-Екзюпері. -– К. : Веселка ; Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2003. - 70 с.

84(4ФРА)
С 31
Сент-Екзюпері, Антуан де. 
Планета людей  / А. Сент-Екзюпері ; пер. з фр. Жаловський  А. – К. : Молодь, 1980. – 120 с.


821.133.1
С 31
Сент-Екзюпері, Антуан де. 
Цитадель : [роман] / А. Сент-Екзюпері ; пер. з фр. П. В. Таращук. – Харків : Фоліо, 2017. -–288 с.

821.133.1
С 31
Сент-Екзюпері, Антуан де. 
Повне зібрання творів  / А. Сент-Екзюпері ; пер. з фр.: П. В. Таращук, В. Б. Чайковський. – К. : Довженко Букс, 2019. – 688 с.


84(4ФРА)
С 31
Сент-Экзюпери, Антуан де. 
Манон, танцовщица : [сборник] / А. Сент-Экзюпери ; пер. с фр. М. Кожевникова. – М. : Эксмо, 2011. – 256 с.






Немає коментарів:

Дописати коментар