середу, 28 грудня 2022 р.

 Бібліотека пропонує книги Анджея Сапковського „Відьмак. Час погорди”, „Відьмак. Хрещення вогнем”, „Відьмак. Кров ельфів”, отримані нашою бібліотекою завдяки Українському інституту книги.

«Відьмак» — фентезійний літературний цикл про відьмака Ґеральта польського письменника Анджея Сапковського та похідна франшиза. Перше оповідання циклу побачило світ у 1986 році в польському часописі «Фантастика», а останній роман був опублікований 2013-го. Українською цикл видано «Клубом Сімейного Дозвілля», переклад Сергія Легези.

Героїчна сага про відьмака посідає четверте місце за накладами у Польщі, нагороджена преміями імені Януша Зайделя, преміями SFinks, а 2010 року Сапковський отримав почесну нагороду Європейського співтовариства наукової фантастики EuroCon «Ґранд Майстер».

 Магія Анджея Сапковського — у його вмінні з ліризмом і сарказмом створити уявний світ, кожен з мешканців якого, кожне місце і кожна подія настільки нагадують нам світ реальний, сучасний, що відірватися від книжок неможливо.

Від Яруги до Драконячих гір мандрує один з останніх відьмаків — Ґеральт із Рівії. Він зустрічає людей та істот, які чимось дуже нагадують персонажів відомих казок, і намагається зрозуміти, чи залишилося в ньому самому хоч щось від людини? Його пригоди тільки починаються…

Немає коментарів:

Дописати коментар