четвер, 29 червня 2023 р.

 Нещодавно до нашої бібліотеки надійшло 130 книжкових видань в подарунок від Французького інституту в Україні. Серед них і книги Антуана де Сент-Екзюпері, який народився саме в цей день, 29го червня.

Відомий французький письменник, поет і професійний льотчик. Дворянин за походженням, автор присвятив себе літературі і літакам, залишивши після себе скромну літературну спадщину: кілька десятків повістей, казок та віршів. Але при цьому твори Екзюпері вплинули на розвиток літератури. Незважаючи на стійкі асоціації з дитячою літературою, читати книги Антуана де Сент-Екзюпері варто у будь-якому віці — кожен знайде у них щось цікаве або важливе для себе. Тим більше, що твори автора рясніють афоризмами. 

Бібліотека рекомендує книгу сьогоднішнього іменинника „Маленький принц”.

«Маленький принц» посідає особливе місце в творчості письменника-льотчика. Маленька книжка, що написана незадовго до загибелі Екзюпері, зовсім не схожа на інші книжки-казки. «Дитяча» казка Екзюпері мудра і людяна. А її автор не тільки поет, але і філософ.

Опублікована в 1943 році як дитяча книжка, ця поетична казка — про мужність і просту мудрість дитячої душі, такі важливі «недитячі» поняття, як життя і смерть, любов і відповідальність, дружба і вірність. 

«Адже дорослі спочатку були дітьми, лише мало хто з них про це пам'ятає.» — Антуан де Сент-Екзюпері, з присвяти до книги.

Книжка присвячена Леонові Верту, другу Екзюпері.

Немає коментарів:

Дописати коментар