неділя, 28 липня 2024 р.

 110 років тому, 28 липня 1914 року розпочалася Перша світова війна. Вона стала одним з найкривавіших конфліктів в історії людства і спричинила величезні потрясіння в міжнародній політиці: були створені нові держави та розпалися кілька імперій. Під час неї загинуло понад дев'ять мільйонів солдат і цивільних жителів. Конфлікт мав вирішальний вплив на історію XX століття.

 Книги про Першу світову війну  допоможуть зрозуміти цей період історії, як ніщо інше, зануритись у світ минулого, де розгорталися великі події та рішення, що визначили подальший хід історії.

З цієї нагоди бібліотека пропонує книгу Осипа Турянського „Поза межами болю”. 


«Поза межами болю»  – це потужна автобіографічна експресіоністська повість українського письменника Осипа Турянського, в якій він змальовував особистий досвід свого перебування в сербському полоні під час Першої світової війни.

У центрі історії семеро абсолютно різних людей, які разом із тисячами інших військових переходять через гори Албанії. Утікши від жорстоких конвоїрів, вони опиняються сам-на-сам з холоднечею та смертю, що чаїться у тій льодовій пустці. Тепер вони вимушені кинути виклик не тільки лихим конвоїрам та дикій природі, а й власній людській природі…

Немає коментарів:

Дописати коментар