вівторок, 23 липня 2024 р.

 23 липня в Україні і світі святкують Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку. Припадає щороку на четверту неділю липня. Це свято було започатковане Папою Франциском 2021 року з метою вшанування мудрості, досвіду та внеску людей похилого віку. Цей день був встановлений, щоб підкреслити важливу роль, яку бабусі й дідусі та люди похилого віку відіграють у нашому житті та суспільстві. Він також нагадує про необхідність підтримки та поваги до старших поколінь.

З цієї нагоди бібліотека пропонує книгу Ернеста Гемінґвея  „Старий і море”.

„Старий і море” — один з найвідоміших творів знаменитого американського письменника. Він був відзначений одразу двома впливовими літературними преміями — Пулітцерівською (1953) та Нобелівською (1954), та продовжує підкорювати серця вже понад п'ятдесят років.

Ніхто не зважав на життя старого кубинського рибака Сантьяго. У рідному селі люди вважали його диваком та цуралися. Але не Манолін — сусідський хлопчисько, для якого Сантьяго став справжнім другом.

Одного разу старий рибалка відправився в море і йому посміхнулася удача — величезна рибина попалася на гачок. Тепер йому доведеться випробувати всю свою волю щоб утримати її...

Притча «Старий і море» розповість читачам про справжню дружбу, віру, завзятість та про те, яка сила може ховатися за оманливою зовнішністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар