понеділок, 29 липня 2024 р.

 30 липня в Україні і світі святкують Міжнародний день дружби. Свято було запропоновано 1958 року в Парагваї доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско. Відтоді цей день став символом тепла, доброти та спільності. А саму дату проголосила Генеральна Асамблея ООН 2011 року.  Цього дня ми нагадуємо собі, як важливо мати справжніх друзів та підтримувати дружні стосунки.

З цієї нагоди бібліотека пропонує книгу Халіда Госсейні „Ловець повітряних зміїв”, придбану в рамках Програми розвитку культури  області на 2021-2023 роки.

 Це дебютний роман афгано-американського автора Халеда Госсейні, який побачив світ 2003-го і згодом два роки поспіль очолював список бестселерів The New York Times, а 2007-го за його мотивами було знято однойменний фільм.

Тонка, але груба. Сентиментальна, але жорстока. Історія, яка не помилує нікого. Але все одно, це історія про дружбу. Жаxлива історія про дружбу, яка може пережити навіть зраду.

Автор дає змогу герою виправити наслідки своєї ницісті та боягузтва. Спокутувати свою провину перед тим, хто вважав його справжнім другом.

Ця книжка змушує переосмислити свою поведінку і окремі вчинки зокрема. Змушує не просто поглянути на жахливу долю Афганістану, а проникнутися нею.

І можливо навчитись цінувати відносний спокій власного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар