вівторок, 8 вересня 2020 р.

бібліотека рекомендує

Пропонуємо вашій увазі 5 класичних романів про дружбу



«Троє товаришів», Эріх Марія Ремарк

Роман «Троє товаришів» написаний від першої особи — головного героя Роберта Локампа,  який дещо розчарувався у житті після страшного досвіду перебування в окопах франко-німецького фронту під час Першої світової війни. Такий самий досвід отримали його товариші Отто Кестер і Готфрід Ленц, з якими він управляє авторемонтною майстернею. Для цих трьох дружба — єдиний прихисток від хаосу, що навколо них.


«Маленький принц», Антуан де Сент-Экзюпері

Це історія про молодого принца, який відвідує різні планети в космосі, в тому числі й Землю, і розмірковує на теми самотності, дружби, любові і втрат. Стиль дитячої книги не скасовує того, що «Маленький принц» — справжній філософський збірник думок і спостережень про життя і людську природу.


«Хлопчик у смугастій піжамі», Джон Бойн

Книга «Хлопчик у смугастій піжамі», сюжет якої побудовано навколо подій Голокосту, розповідає про історію дружби ув'язненого хлопчика на ім'я Шмуель і сина нацистського чиновника Бруно. Вони вибудовують дружбу, що перевершує расизм, трайбалізм, політику і ненависть.


«Володар перстнів», Джон Р.Р. Толкін

Епічна трилогія і фантастичний роман «Володар перстнів» — це історія про героїв, які прагнули врятувати світ від абсолютного зла, Саурона. Для втілення своїх злих бажань Саурон використовував перстень, і щоб протистояти йому, свої зусилля об’єднали казкові хоббіти, ельфи, карлики і люди. Одна з головних тем книги — дружба. Так, Толкін показує читачеві, що дружба може подолати найгірші ситуації.



«Серця трьох», Джек Лондон

Сюжет роману «Серця трьох» оповідає про пригоди молодого нью-йоркського мільйонера Френсіса Моргана, його друга і далекого родича Генрі і чарівної Леонсії — усіх їх об'єднує пошук скарбів Майї і романтичне кохання. Небезпечні поневіряння у Кордильєрах, містичні пророцтва, таємничі печери, де кожен крок таїть у собі смертельну небезпеку, інтриги, підступність ворогів і зрада деяких друзів — ось шлях, який герої роману мають подолати. Роман покликаний пробудити віру у справжню дружбу, справжню любов і такі чесноти людей, як чесність, мужність, шляхетність та самопожертва.






Немає коментарів:

Дописати коментар