пʼятницю, 26 березня 2021 р.

Інтерактивна книга

 Представляємо вам книгу Доржа Бату „Моцарт 2.0”, отриману завдяки Українському інституту книги.


«Моцарт 2.0» — третій роман українського письменника бурятсько-монгольського походження Доржа Бату, що вийшов у травні 2020 року у видавництві ВСЛ. Події роману розгортаються в альтернативній реальності, де Моцарт жив у сучасному Нью-Йорку.
Роман має інтерактивну складову: окрім текстової частини, у романі є численні QR-коди, що ведуть до відеороликів з музикою Моцарта (справжньою) та краєвидами Нью-Йорку з місць, де жив Моцарт за сюжетом роману, та коментарями самого Доржа Бату.
Впродовж всього кількох місяців роман став бестселером.
У центрі сюжету постать легендарного композитора Вольфганга Амадеуса Моцарта, який дивним чином потрапляє у сучасний Нью-Йорк і намагається оговтатися, а згодом і освоїтися у Новому світі з його правилами і викликами.
У сучасному місті його вражає і дивує усе: метро та галас, одяг, особливо жіночий, спосіб життя, звички й манери людей. Навіть вбиральні тут такі пахучі і красиві, наче у цісарському палаці. А ще, виявляється, сучасний рояль суттєво відрізняється від звичного Моцартові клавікорда… Та доведеться пристосовуватися, адже видатному композиторові хоч і випав шанс на нове життя, але дещо залишається незмінним — музика і Моцарт нероздільні. У цій книжці переплітаються вигадка й реальні та дуже цікаві факти про життя і творчість Моцарта, детективний сюжет за участі нової подруги композитора офіціантки Стейсі та роздуми про сенс життя. А завдяки дотепним ілюстраціям від Юлії Самелюк і QR-кодам із відеороликами, що розкривають секретики створення книжки, читачі поринуть в особливу атмосферу цієї історії.

Інтерактивна книжка «Моцарт 2.0» вийшла у травні 2020 року у видавництві «ВСЛ». Малюнки для видання створила українська художниця-ілюстраторка Юлія Самелюк



Немає коментарів:

Дописати коментар