неділю, 31 липня 2022 р.

Джоан Роулінг сьогодні святкує свій день народження!



Ця британська письменниця, філантропка, сценаристка, кінопродюсерка, найпопулярніша англійська дитяча письменниця початку третього тисячоліття, авторка серії романів про Гаррі Поттера, що отримала світове визнання, дуже добре нам всім відома. Кожен вихід її нової книжки про юного чарівника Гаррі Поттера викликає неймовірний ажіотаж, б'є всі встановлені раніше рекорди з продажу в літературному світі, а саму письменницю піднімає все вище і вище в рейтингах найбагатших людей то Британії, то світу. Але залишатися довго у таких «хіт-парадах» на перших позиціях Джоан не дозволяють її моральні принципи. Левову часину своїх гонорарів Роулінг жертвує у різні благодійні фонди. Вона чудово пам'ятає час, коли жила на межі бідності й розпачу...
27 лютого 2012-го в продаж надійшла книга "Випадкова вакансія' ; нова книга Роулінг сильно відрізнялася від ‘поттеріани' і була орієнтована насамперед на дорослих. Успіх книг про Поттера, звичайно, нова повість не повторила, однак за перші 3 тижні продати більше 1 мільйона екземплярів вдалося. Наступну книгу, ‘Поклик зозулі' , Роулінг випустила абсолютно несподіваним чином – під псевдонімом ‘Роберт Гелбрейт' (Robert Galbraith). Повість Гелбрейта прийняли досить тепло – багато відзначали, що для дебюту книга виявилася просто блискучою; незабаром, однак, деякі запідозрили, що дебютував невідомий раніше автор надто вже добре – і незабаром таємниця псевдоніма Роулінг розкрилася. ‘Поклик зозулі' став першою книжкою  нової детективної серії.

Сьогодні хочемо представити книгу авторки „Фантастичні звірі. Злочини Ґріндельвальда”, отриману нашою бібліотекою завдяки Українському інституту книги.

 Це другий сценарій п’ятисерійного фільму, задуманого авторкою світових книжкових бестселерів про Гаррі Поттера, на основі якого було знято успішний фільм з володарем премії «Оскар» Едді Редмейном у ролі магізоолога Ньюта Скамандера.Дія фільму відбувається в 1927 році, через декілька місяців після того, як Ньют Скамандер допоміг викрити й полонити сумнозвісного темного чак­луна Ґеллерта Ґріндельвальда. Переносячи глядача з Нью-Йорка до Лондона й Парижа, ця історія, сповнена таємниць і чарів, відкриває нову дивовижну сторінку подій у чаклунському світі.


Немає коментарів:

Дописати коментар