четвер, 7 липня 2022 р.

Книги для українців за кордоном

 85 книг українською надіслала Закарпатська обласна наукова бібліотека для українців, які через війну поїхали до Естонії. В суботу, 2 липня бібліотека в Таллінні Spilno_ee книги отримала та надіслала фотозвіт.

Spilno_ee — бібліотека, яку організували українці та їхні друзі в Таллінні «для всіх, хто закоханий у книжки та читання». Домівкою для «Спільної бібліотеки» стала Національна бібліотека Естонії


.— Книжковий фонд бібліотеки формується завдяки всім небайдужим – будь-хто може принести книжку та залишити її для користування читачам бібліотеки. Наразі Spilno_ee має близько 500 книжок, половина з яких – українською мовою. До слова, раніше знайти книжки українською в Таллінні було практично неможливо, ані в магазинах, ані в бібліотеках міста», — розповіла ініціаторка заснування бібліотеки, українка з Одеси Дар’я Шяулєнє, мама трьох дітей, яка приїхала в Таллінн 3,5 роки тому. — Тепер команда волонтерської бібліотеки Spilno_ee дуже вдячні за таку неймовірну підтримку. Дівчата одразу внесли книжки в базу, і книжечки вже на поличках очікують своїх читачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар