четвер, 4 серпня 2022 р.

 Бібліотека пропонує книгу Оскара Бреніф’є „Що таке свобода?”, отриману нашою бібліотекою завдяки Українському інституту книги.

Чи можна робити все, що заманеться? Ні, наприклад, з’їсти за раз кілограм цукерок точно не можна. Та якщо я точно знаю, чого хочу, і мені стане сили й сміливості, то можна зробити будь-що! Але хіба не помиляємося ми іноді, навіть коли певні у своїй правоті? Усі прагнуть свободи, але не кожен до кінця розуміє, що це таке. Книжка французького філософа-практика Оскара Бреніф’є допоможе батькам і дітям поговорити про свободу й обмеження так, щоб кожен почувався вільним у своєму виборі.
- Чи всі мають право на свободу?

- Чи обмежують мою свободу інші люди?

- Чи може в'язень бути вільним?

- Чи потрібно подорослішати, щоб стати вільною?

- Навіщо мені свобода?

- Чи можна робити все, що заманеться?

Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.



Немає коментарів:

Дописати коментар