середу, 28 вересня 2022 р.

 22го вересня 2022 р. в Ужгороді стартував VI літературний фестиваль «Карпатська ватра»

На відкритті мистецького заходу в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосифа Бокшая заслужений працівник культури України, поет, керівник Народного літературного музею Закарпаття Василь Густі повідомив, що через війну цьогоріч обрали книжково-виставковий формат фестивалю, який раніше завжди проводили масштабно, за участю літераторів із різних куточків України та закордоння.

 

Іван Яцканин, Степан Гостиняк, Ян Козак, Микола Мушинка, Єва Олеар, Йосиф Збіглей, Ганна Коцур, Мілан Реґула, Маруся Няхай, Мілан Бобак – та багато інших імен представили на книжковій виставці. Як зазначили, з українськими письменниками Словаччини нас єднають національні традиції, тож вивчати ці твори теж важливо.

Письменник Петро Ходанич, який очолював обласну організацію НСПУ в часи зародження фестивалю, згадав історію мистецького заходу, який започаткували ще 2008 року і приурочили створенню Карпатської України. Наступними роками фестиваль теж мав знакові присвяти: 100-річчю Федора Потушняка, 90-річчю Івана Чендея і 70-річчю Петра Скунця тощо.

Організатори планують ще проведення виставок робіт українських письменників Румунії, Угорщини та Польщі.

Немає коментарів:

Дописати коментар