середу, 21 вересня 2022 р.

 Сьогодні святкує 75-річчя культовий американський письменник Стівен Кінг!

55 опублікованих романів (до речі, 6 жовтня в Штатах стартував продаж його нового роману Fairy Tale), понад 100 екранізацій його творів, багатотисячні гонорари та мільйони фанатів у всьому світі — навряд чи хтось із сучасних авторів може зрівнятися з Кінгом у популярності.

Цього року Стівен Кінг проявив себе як палкий прихильник України. Починаючи з перших днів повномасштабної війни, Кінг уважно стежить за перебігом подій у нашій країні. Одним з перших серед світових письменників відмовився видавати свої книжки в росії, ініціював у твіттері гештег #putinlies, закликавши людей не вірити російським ЗМІ, а ще — блискуче, саркастично жартує про невдачі російської армії на фронті, паралельно радіючи успіхам ЗСУ.

Кінг закликав сотні тисяч своїх підписників використовувати гештег #putinlies, пишучи про путінську пропаганду. Стівен Кінг порівнює російські пропагандистські ЗМІ з орвеллівськими пресою й телебаченням з роману «1984».

„Уперше за свою безславну, але дуже довгу кар’єру путін почувається дурнем. Я думаю, він у шоку"

Це твіт від першого березня. Тоді Кінг виклав у твіттері своє фото у футболці з написом I stand with Ukraine. Пізніше він зробив фото зі своїм собакою Моллі — письменник надів кепку з написом Ukraine. Що ж, дуже приємно, що в гардеробі культового письменника стільки аксесуарів, пов’язаних з Україною.

Немає коментарів:

Дописати коментар