понеділок, 20 лютого 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу „І в мене був свій рідний край. Хрестоматія української діаспорної літератури”, отриману завдяки Українському інституту книги.


У хрестоматії зібрані різножанрові твори понад 50 письменників української діаспори, призначені для дітей та юнацтва.

Серед авторів, твори яких увійшли до хрестоматії - Іван Боднарчук, Іван Багряний, Володимир Винниченко, Петро Волиняк, Богдан Гошовський, Василь Дубина, Роман Завадович, Богдан Лепкий, Ольга Мак, Юрій Тищенко-Сірий, Леся Храплива-Щур, Дмитро Чуб тощо.

Хрестоматія презентує читачам найкращі літературні здобутки української діаспори. У ній зібрано вірші, легенди, оповідання, повісті, а також короткі біографічні відомості про авторів. Багато уславлених в світі імен, незнайомі або мало знайомі в нашій країні. Деякі теми, порушені в художніх текстах, досі табуйовані, про них не прийнято говорити. У творах хрестоматії йдеться про повагу до старших, справедливість, рішучість, мужність, доброту, взаємодопомогу, бережливе ставлення до природи та речей. 

Видання призначене для учнів середніх шкіл, учителів, батьків, а також для всіх, хто цікавиться літературою української діаспори та вихованням молодого покоління засобами художнього слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар