пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу Рея Бредбері „Трилогія смерті: Смерть - діло самотнє. Цвинтар для божевільних. Нехай усі уб’ють Констанс”, отриману завдяки Українському інституту книги.

Своєрідний, оригінальний, неповторний — такими епітетами нагороджують відомого американського письменника шанувальники його творчості. Читати книги Рея Бредбері хочуть і дорослі, і діти, тому що його талант універсальний і підходить для будь-якого віку. За своє досить тривале життя він написав понад 800 творів різних жанрів. Серед найбільш популярних у читачів — збірка оповідань Рея Бредбері «Марсіанські хроніки», автобіографічна повість «Кульбабове вино» і романи «Насувається лихо» і «451 градус за Фаренгейтом».

Усі три романи Бредбері, що подані в цьому томі, об’єднані одними і тими самими персонажами, епохою, а головне — химерністю та непередбачуваністю подій. Загадкова смерть витає над усіма, а невблаганний фатум вибирає свої жертви тільки за йому зрозумілим алгоритмом. Аби залишитися в живих, не конче добре володіти зброєю, — таке не допоможе, бо це не класичний детектив. Із виру приголомшливих на небезпечних перипетій головним героям допомагає вибратися саможертовність, сприйняття світу і себе з поблажливою іронією та, як не дивно, певна божевільність учинків.

Немає коментарів:

Дописати коментар