вівторок, 7 лютого 2023 р.

 Бібліотека пропонує книгу Івана Дзюби „Золота нитка: нариси про (не)зламних”, отриману завдяки Українському інституту книги.

 Іван Дзюба – український літературознавець, літературний критик, громадський діяч, активний учасник руху за незалежність України, дисидент радянських часів, Герой України (2001), автор десятків публікацій, книг, зокрема про Тараса Шевченка, досліджень про культуру і політику. Серед останніх робіт – книга «Чорний романтик: Сергій Жадан». Один із співзасновників «Народного руху України» та учасник ініціативної групи «Першого грудня».

У цій книжці подано есеї про українських письменників різних часів і різної життєвої та політичної долі — але всі вони створювали ту традицію відповідальності перед своїм народом і пошуку нового слова, яку Ольга Кобилянська назвала «Золотою ниткою» української літератури. Прочитавши цю книгу, ви зможете краще пізнати творчість як знаних, так і менш відомих творців, таких як Василь Чумак, Василь Блакитний, Михайло Драй-Хмара, Юрій Клен. Ця книга орієнтована на широке коло читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар