середу, 14 квітня 2021 р.

Крута історія від Анастасії Нікуліної

 Книги Анастасії Нікуліної вміють зацікавити читача. Вони написані яскравою живою мовою, викликають свіжі емоції. Їх автор – сучасна українська письменниця та блогерка, котра веде активне життя в соціальних мережах. Вона постійно спілкується з фанатами і часто черпає від них натхнення. Бестселлером Анастасії Нікуліної став роман «Сіль для моря або Білий кит». Після виходу, він одразу здобув популярність та отримав літературну премію імені Олеся Гончара в 2018 році. Книга розповідає про дивну дружбу жінки з фізичними потребами, прикутої до візка, та дівчини-підлітка, котра має купу проблем у житті і неодноразово задумувалася про самогубство. Об’єднує цих двох людей любов до моря. Роман вчить читачів доброті, небайдужості, дозволяє зазирнути собі в душу і переоцінити свої вчинки.


Сьогодні хочемо презентувати нову книгу автора – „Зграя”, яку ми отримали дякуючи Українському інституту книги.

Книга "Зграя", що увійшла до довгого списку Книги року BBC-2018"- другий великий твір Анастасії Нікуліної, що вийшов друком. У центрі роману "Зграя" - історія підлітків, які займаються паркуром, а тлом для їхніх пригод стали вулиці Львова. Анастасія розповіла BBC News Україна про свій досвід паркуру, який надихнув її на створення книги, підліткову літературу та як її твори допомагають порозумітися батькам і дітям.

„В ній є дуже жива мова - те, як зараз спілкуються сьогодні, - і літературна мова у мові автора. Книга не перевантажена якоюсь ненормативною лексикою чи надміром сленгових слів. Вони є, але тільки у діалогах. Це таке розмежування, щоб той, хто його прочитав, і збагатив свій словниковий запас, і, водночас, повірив героям. Бо часто вони можуть говорити як випускники філологічного факультету або якісь недорозвинені.”(за словами автора).

Книга чекає на вас у відділі художньої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар