понеділок, 5 квітня 2021 р.

Відому закарпатську письменницю номінували на Міжнародну премію Андерсена

 

Відома закарпатська письменниця Галина Малик стала номінанткою від України на найпрестижнішу відзнаку дитячої літератури — Міжнародну премію імені Ганса Крістіана Андерсена.

Ще жоден українець не здобував цієї цієї відзнаки! ЇЇ вручають за видатний внесок у дитячу літературу найкращим письменникам і художникам-ілюстраторам дитячої книги.

Галина Малик (12 серпня 1951, Бердянськ) — українська письменниця, перекладачка, редакторка, громадська діячка, укладачка антологій закарпатської літератури ХХ століття, у тому числі поезії та прози для дітей, авторка першого українського новітнього коміксу для дітей (у співавторстві з художником А. Гойдою), українського «фентезі для найменших» та підліткового соціального фентезі (дилогія «Злочинці з паралельного світу»), авторка першої української інтерактивної дитячої книги для iPad. Член Національної спілки письменників України. Ім'я та прізвище письменниці при народженні — Галина Малик — стали її літературним псевдонімом, зафіксованим у Спілці письменників України


Немає коментарів:

Дописати коментар