середу, 2 червня 2021 р.

Книга для читання влітку

 Софі Кінселла – відома британська письменниця, журналіст і аналітик, прекрасно розбирається в сучасній рекламі, споживчому мисленні і різних хитрощі продавців, які змушують людей купувати іноді абсолютно непотрібні речі. Примітно, що всі свої книги Софі Кінселла створює після серйозного аналізу і збору інформації, завдяки чому твори настільки яскраві, детальні та правдоподібні. Прочитати книгу „Здивуй мене” Софі Кінселла варто всім поціновувачам сучасної жіночої літератури, а також дівчатам, які розуміють, що значить вийти з дому за кавою, а повернутися з новими туфельками і пальто.


Книги Софі Кінселли - безпрограшний варіант, коли хочеться чогось легкого і в плані сюжету, і в плані мови (у гарному сенсі). Крім того її героїні - зовсім земні дівчата, в яких легко можна упізнати якісь свої риси та через це одразу пройнятися співчуттям та симпатією. Але їхня особливість, яка загалом і створює основу книг, - це робити зовсім несподівані (і, звичайно ж, найгірші) висновки зі своїх спостережень. 
Героїня «Здивуй мене», Сільві - точнісінько така. Вона працює у невеличкому музеї, що ніби застряг у часі, бо його власниця не визнає нічого новомодного, не користується комп'ютером і оточує себе суцільними пастельними тонами, печивом і атмосферою кролячої нори з «Аліси у Дивокраї». У Сільві дві чудові доньки-близнючки, ще більш чудовий чоловік Ден, з яким вони розуміють одне одного з півслова, і «золотий» батько, який недавно загинув у ДТП, а до того все життя поводився з донькою, як із принцесою.


 Це казкове життя раптом змінюється, коли лікар повідомляє подружжю, що з таким відмінним здоров'ям вони мають шанси прожити разом ще мінімум 68 років. Багато хто сказав би тут, що це ж чудово, але Сільві миттю задумалася, наскільки вони з чоловіком встигнуть набриднути одне одному за такий термін, а Ден підрахував, скільки в них буде сніданків (25 000) та ночей кохання (11 000). 


Ось тоді Сільві і пропонує влаштовувати несподіванки, щоб майбутні роки пройшли цікаво. І через це, здавалося б, блискуче рішення все летить шкереберть. Ті, хто добре знайомий зі стилем авторки, мабуть, очікуватимуть далі серії карколомних веселих пригод (яка неодмінно завершиться добре), але цього разу Кінселла нас здивує: те, що випливе на поверхню через не зовсім вдалий задум Сільві, змусить героїв дуже змінитися та подорослішати, а читача - можливо, задуматися. І це, можливо, дуже непоганий сюрприз від Кінселли.


Книга отримана завдяки Українському інституту книги.




Немає коментарів:

Дописати коментар